www.brasovtourism.eu
Traditions Nature Areas protected Fun Sport Adventure
» Bran

Situat la 25 km de Bra┼čov ┼či 190 km de Bucure┼čti, Branul este deopotriv─â un loc de istorie ┼či legend─â. Branul este poarta de leg─âtur─â între Transilvania ┼či Valahia str─âjuit─â de-o parte de Masivul Piatra Craiului iar de cealalt─â de Masivul Bucegi.

Branul este locul în care se afl─â unul dintre cele mai vizitate castele din Europa - Castelul Dracula - sursa de inspira┼úie a celei mai fascinante legende, cea a sângerosului Conte Dracula. Castelul a fost îns─â construit de locuitorii Bra┼čovului între anii 1377 - 1382 pentru a ap─âra trec─âtoarea în fa┼úa invaziilor turce┼čti. La începutul sec. XX a devenit re┼čedin┼úa preferat─â a Reginei Maria de România, c─âreia br─ânenii îi p─âstreaz─â profund─â recuno┼čtin┼ú─â pentru pre┼úuirea de care ei s-au bucurat în anii de glorie ai monarhiei române┼čti.

De┼či numele Bran-ului este legat indisolubil de cel al Castelului Bran, zona este extrem de bogat─â în atrac┼úii turistice: Cheile Moieciului, Mun┼úii Bucegi ┼či Piatra Craiului, Pe┼čtera Dâmbovicioara, Cetatea Râ┼čnovului, dar ┼či Bra┼čovul, împreun─â cu cet─â┼úile s─âse┼čti de la Prejmer ┼či H─ârman. Poiana Bra┼čov este o zon─â tradi┼úional─â de schi, dar ┼či pentru petrecerea vacan┼úelor de var─â. Accesul în Poiana Bra┼čov este facil din Râ┼čnov (9km).

Atmosfera de familie ce v─â înconjoar─â în pensiunile rurale, oameni ce ┼čtiu s─â pre┼úuiasc─â un "mul┼úumesc" pornit din inima turistului dup─â o mas─â îmbel┼čugat─â, gazde ce v─â vor ar─âta cu mândrie casele frumoase, decorate cu mult gust, sunt doar câteva din argumentele ce v─â vor convinge, poate, s─â v─â prelungi┼úi ┼čederea pe aceste plaiuri.
 


Obiective turistice
 Obiective turistice:
 
Biserica ortodox─â “Adormirea Maicii Domnului”
Comuna Bran nr. 273
A fost construit─â între anii 1820-1836
 
Fântâna (la Castelul Bran)
Str. General Traian Mo┼čoiu nr. 495-498
Dateaz─â din 1377-1382
 
Vama Branului (la Castelul Bran)
Str. General Traian Mo┼čoiu nr. 495-498
Dateaz─â din secolul XVIII 
 
Parcul etnografic Bran (la Castelul Bran)
Str. General Traian Mo┼čoiu nr. 495-498
A fost construit între anii 1950-1975 
 
Castelul Bran (monument istoric) 
Muzee
Castelul Bran
Tel.: 0268/238 333
Program de vizitare:
       Vara- Luni:1200-1800
                Mar┼úi-duminic─â: 0900-1800
       Iarna- Luni: închis
                Mar┼úi-duminic─â: 0900-1600
Tarif:  întreg 12 RON
            redus 6 RON
Castelul Groazei
Adres─â: Bran, Str. Principal─â nr. 502A
Telefon: 0788/ 39 88 79
Program de vizitare: zilnic 9-18
Tarif: 15 RON (adul┼úi), 7 RON (copii) 
 
Preparate culinare din zona Branului (brânza de burduf în coaj─â de brad, în b─â┼čic─â de vac─â ori de porc; ca┼č ┼či ca┼čcaval afumate; urd─â dulce ┼či s─ârat─â; ca┼č dulce etc.).  

Agrement
Baruri Bran
Brasov
Castelul Bran
Munti
Pensiuni Bran
Restaurante Bran
Traditii


Cauta
Contact
Scrie-ne un mesaj
sau un e-mail
Brasov, strada Ecaterina Varga nr.23
0268 474288


Galerie foto
Judetul Brasov

 Consiliul Judetean Bra┼čov
Bra┼čov, primul judet turistic al tarii!
 
  Prin pozitia geografica de excelenta, protejat de arcul Carpatilor, judetul Bra┼čov este inima turistica a Romaniei si reprezinta cel mai important pol economic si cultural, centru al oamenilor de afaceri romani si straini, oferind cu generozitate conditii dintre cele mai favorabile pentru intalniri ori distractie.   
Web: judbrasov.ro
.
Harta interactiva
harta interactiva
Curs valutar
Trafic.ro