Noul brand turistic al judeţului Braşov
Cu ocazia Târgului InternaÅ£ional de Turism de la Berlin, judeÅ£ul BraÅŸov, prin AsociaÅ£ia de Promovare ÅŸi Dezvoltare a Turismului va lansa noul brand turistic al judeÅ£ului BraÅŸov.
Continuând tradiÅ£ia de peste 100 de ani a industriei turistice locale, BraÅŸovul ÅŸi-a propus să îÅŸi dezvolte prin noua sa strategie de brand o imagine solidă ca destinaÅ£ie turistică la nivel internaÅ£ional. Noua imagine a BraÅŸovului vine să promoveze atât diversitatea culturală cât ÅŸi dinamica unui loc viu ÅŸi modern. Aceste lucruri se regăsesc la nivelul logotipului prin cromatică ÅŸi stilul grafic alese. Identitatea verbală turistică a judeÅ£ului – “BRAÅžOV BE.LIVE IT” este concepută în engleză, pentru a fi adresată audienÅ£ei internaÅ£ionale, ÅŸi transmite două concepte majore. În primul rând vizează o atitudine existenÅ£ială prin folosirea verbului “a fi” (BE), completată de o dimensiune interactivă a sintagmei “a trăi” (LIVE IT). Sintagma “BE.LIVE IT” s-ar putea traduce prin “Fii ÅŸi TrăieÅŸte BraÅŸovul”. Secundar, jocul de cuvinte astfel creat (BE.LIVE IT), devine fonetic “Believe it”, care stabileÅŸte astfel promisiunea făcută turistului “Crede în BraÅŸov”.
Noul brand turistic al BraÅŸovului este dezvoltat ÅŸi coordonat de către AsociaÅ£ia de Promovare ÅŸi Dezvoltare a Turismului din JudeÅ£ul BraÅŸov - APDT, în cooperare cu Consiliul JudeÅ£ean BraÅŸov, AgenÅ£ia de Dezvoltare Durabilă a JudeÅ£ului BraÅŸov ÅŸi agenÅ£ia de comunicare Firestarter. Conceptul de promovare se bazează pe un proces de cooperare cu experÅ£i internaÅ£ionali în domeniul ecoturismului, al turismului cultural ÅŸi consultări cu istorici, etnografi, specialiÅŸti în marketing ÅŸi comunicare.
Prin reÅ£eaua de Centre de Informare Turistică coordonată de această organizaÅ£ie ÅŸi pe baza strânsei cooperări cu industria locală a turismului, APDT ÅŸi-a propus să crească ÅŸi să consolideze calitatea ÅŸi cantitatea serviciilor ÅŸi produselor turistice oferite.
Această iniÅ£iativă în domeniul promovării turistice vine să completeze proiectele de dezvoltare a infrastructurii turistice iniÅ£iate în judeÅ£: refacerea zidurilor vechii Cetăţi a Brasovului, dezvoltarea domeniului schiabil în RâÅŸnov, Predeal ÅŸi Poiana BraÅŸov, reabilitarea cetăţilor istorice FăgăraÅŸ, RâÅŸnov ÅŸi Rupea, dezvoltarea RezervaÅ£iei de Zimbri de la Vama Buzăului, reintroducerea trenului de epocă cu ecartament îngust pe traseul: BraÅŸov - Cristian - RâÅŸnov - ZărneÅŸti, dezvoltarea bazei materiale de agrement din judet.
BraÅŸovul este una din principalele destinaÅ£ii turistice ale României. Aproximativ jumătate de million de turiÅŸti aleg să îÅŸi petreacă sejurul în BraÅŸov în fiecare an. Principalele puncte de atracÅ£ie ale judeÅ£ului sunt centrul istoric al BraÅŸovului, pârtiile de schi din Poiana BraÅŸov ÅŸi Predeal, zonele agroturistice din Bran, Moeciu ÅŸi Vama Buzăului, Castelul Bran, cetăţile de la FăgăraÅŸ, RâÅŸnov ÅŸi Rupea, bisericile fortificate ale satelor săseÅŸti. În anii ce urmează, industria locală a turismului va fi impulsionată ca urmare a organizării la BraÅŸov a Festivalului Olimpic al Tineretului European 2013. Proiectul identităţii turistice a judeÅ£ului BraÅŸov este parte a unei ample strategii de dezvoltare care are ca ÅŸi obiectiv final stabilirea unei oferte turistice mature până în 2013.
Claudiu Coman Ionuţ Gliga
Presedinte APDT Director Executiv APDT
« Inapoi